پسته های خام
تولید و پخش الو پسته
تولید و پخش الو پسته
پسته خام یک عضو پر خاصیت و خوشمزه است. این عضو به ظاهر کوچک فواید بسیاری و انواع مختلفی دارد که چهار نوع آن در کشور عزیزمان ایران تولید می شود. ایران یکی از بزرگترین تولید کننده ها و صادر کننده های پسته می باشد و معروف ترین شهر های تولید پسته رفسنجان و دامغان است. این محصول یکی از لوکس ترین و پر طرفدار ترین اعضای آجیل است.
پسته ها انواع مختلفی دارند که آنها را از روی ظاهر و نوع به اسم های مختلفی نام گذاری کرده اند. این انواع شامل پسته ی احمد آقایی، پسته اکبری، پسته فندقی، پسته کله قوچی و پسته جنگلی می شود. از مغز پسته و خلال پسته به دلیل اینکه پوست آن جدا شده و آماده ی مصرف می باشد در آشپزی و پختن کیک و شیرینی استفاده می شود. محصولات مختلفی پسته ساخته می شوند به عنوان نمونه می توان به کره ی پسته اشاره کرد که علاوه بر طعم خاص آن از ارزش غذایی فوق العاده بالایی نیز برخوردار است.
در 100 گرم مغز پسته منابع زیر موجود است :
از دیگر خواص پسته می توان به مواردی از جمله تقویت نیروی جنسی، تقویت مغز و حافظه، آرامش قلب، آرامش اعصاب، تقویت معده، درمان اسهال، تسکین سرفه و باز کننده ی مجاری کبد می توان اشاره کرد. ورزشکاران، دانش آموزان، نو جوانان، زنان بار دار و شیرده لازم است پسته را بیشتر مصرف کنند زیرا که مواد مغذی بالایی دارد و مملو از ویتامین و کالری می باشد.
از قدیم الایام برای خرید پسته به چند نکته توجه ویژه ای می شد. مهم ترین نکته پر مغز بودن و خندان بودن پسته هست چون پسته ای که رسیده و مرغوب و پر مغز باشد دهانه ی پوسته ی آن از هم باز می شود و چون مانند دهان خندان می شود به آن پسته ی خندان می گویند. در خرید این محصول باید توجه داشت که کرم خورده نباشد و بوی کهنگی ندهد. بهترین مکان برای خرید این محصول فرشگاه هایی است که به دلیل فروش بالا دائما محصولات خود را با خرید های جدید تازه سازی می کنند.
شاید شما از آن دسته افرادی باشید که طعم و مزه برای شما از هر چیز دیگری اهمیت بیشتری داشته باشد و دوست دارید بهترین طعم را چشیده و از آن لذت ببرید. پسته احمد آقایی در واقع جزو خوشمزه ترین و لذیذ ترین رقم پسته است، که در ایران و جهان حرف اول را می زند. در ایران در مناطق مختلفی پسته احمد آقایی و در کل پسته یافت می شود ولی استان کرمان و شهرستان رفسنجان که به شهر طلای سبز معروف است و از جایگاه ویژه ای در زمینه پسته برخوردار است. استان کرمان به واسطه موقعیت جغرافیایی خاص و میزان ارتفاع و فاصله از دریا بهترین نقطه برای به عمل آمدن پسته شناخته شده و به واسطه عواملی که گفته شد دارای پسته ای با طعم لذیذ است، که دارای شهرت جهانی است و ایران را به قطب پسته جهان تبدیل کرده است. در ایران رقم پسته احمد آقایی و اکبری از اهمیت خاصی برخوردار هستند که علت توجه زیاد به این رقم پسته در واقع طعم فوق العاده و شکل ظاهری بسیار زیبا و مجلسی است که موجب شده تا ایرانی ها از پسته احمد آقایی در تمام جشن های مهم و با اهمیت خود از جمله عید نوروز و اعیاد مذهبی از آن به عنوان آجیل از مهمانان خود استفاده کنند.
از مهم ترین ویژگی های پسته احمد آقایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
پسته کشیده، بسیار زیبا و سلطان مزه
به جرأت می توان گفت پسته احمد آقایی خوشمزه ترین مغز را در میان تمامی انواع پسته دارد و این دلیل اصلی خرید و فروش زیاد پسته احمد آقایی در بازار است. پسته احمد آقایی کشیده، نسبت به پسته اکبری کوچکتر و نسبت به پسته فندقی درشت تر است و به همراه پسته اکبری، از معروف ترین پسته های ایران هستند.
پسته احمد آقایی نه تنها در ایران دارای محبوبیت فراوانی است بلکه دارای شهرت جهانی است و به خصوص در آمریکا پسته رفسنجان شناخته شده است. بیشترین حجم تولید پسته احمد آقایی متعلق به شهرستان رفسنجان و نوق می باشد.
کشیده بودن، درصد خندانی بالا و مغز بسیار خوشمزه از دلایل محبوب بودن پسته احمد آقایی شاید برای شما جذاب باشد که بدانید پسته احمد آقایی چرا اینقدر دارای شهرت است. در واقع پسته احمد آقایی دارای ویژگی های ظاهری بخصوصی است که موجب تفاوت این پسته با سایر پسته ها می شود. این ویژگی های ظاهری عبارتند از:
شاید این عوامل را بتوان از مهمترین ویژگی های این رقم و از عوامل محبوبیت زیاد این پسته دانست.
پسته احمد آقایی دارای زیبایی به خصوص نسبت به سایر ارقام پسته است و شما به راحتی می توانید هنگام خرید رقم پسته احمد آقایی را از سایر پسته ها تشخیص دهید.
پسته احمد آقایی هم در خارج از کشور و هم در بازار داخل طرفدار زیادی دارد. پسته احمد آقایی در ترکیب با پسته کله قوچی ترکیبی بسیار خوب برای یک آجیل خوشمزه و بسیار زیبا هستند.
نوع دیگر این پسته که دانه های ریز تری دارند و مغز خوب، سالم و خوشمزه ای دارند در صنایعی مانند شیرینی پزی و بستنی سازی نیز کاربرد دارند. استفاده اصلی پسته احمد آقایی به همین جا ختم نمی شود. پسته احمد آقایی به علت کشیدگی مناسب برای تهیه خلال پسته بسیار مناسب است.
از خواص و فواید سلامتی پسته می توان به داشتن قلبی سالم، کنترل وزن، افزایش ایمنی در برابر دیابت و فشار خون بالا و همچنین بهبود هضم اشاره کرد. ویتامین ها، مواد معدنی، چربی ها و پروتئین موجود در پسته همه برای سلامتی شما عالی هستند.
مصرف آجیل پسته در حد متوسط می تواند در طی طولانی مدت برای سالم نگه داشتن قلب بسیار مفید باشد. دلیل آن این است که پسته منبع فوق العاده ای از چربی های اشباع نشده است که می تواند در کاهش کلسترول بد نقش مهمی داشته باشند. همانطور که می دانیم کلسترول بد یا کلسترول LDL به طور قطع از دلایل اصلی گرفتگی عروق خونی است که باعث کاهش جریان خون به قلب می شود و در نهایت منجر به حمله قلبی می شود. با این وجود، در صورت گنجاندن پسته در رژیم غذایی خود، می توان از بروز این خطرات سلامتی جلوگیری کرد. بنابراین یک روش ساده برای جلوگیری از بروز مشکلات قلبی این است که هر روز تعدادی پسته بخورید. تحقیقات ثابت کرده است که پسته به دلیل داشتن غلظت بالایی از چربی های اشباع نشده، توانایی شگفت انگیزی برای کاهش کلسترول را دارد. در نتیجه، بیماران قلبی که رژیم غذایی کم چربی دارند، حتما پسته را در وعده های غذایی روزانه خود قرار دهند. می توان اظهار داشت که یک رژیم غذایی سالم که به همراه پسته تکمیل شده است، مطمئناً ابزاری قدرتمند برای قلب سالم است.
آنتی اکسیدان های مختلف موجود در پسته برای درمان و داشتن پوستی سالم بسیار مفید است. ویتامین E برای محافظت از غشای سلولی به خوبی عمل می کند و باعث درخشش پوست می شود. این آنتی اکسیدان ها از پوست در برابر اشعه های مضر خورشید محافظت می کنند. روغن های اساسی موجود در پسته (روغن پسته)، آن را به یک منبع قدرتمند برای از بین بردن خشکی، پیری پوست و همچنین رنگدانه های پوست تبدیل می کند.
پسته برای کسانی که رژیم می گیرند، اولین گزینه برای قرار دادن در برنامه غذایی شان است. تحقیقات نشان می دهد که پسته، با کالری پایین آن، پروتئین بالا، چربی اشباع کم و چربی های اشباع نشده بالا، در مقایسه با سایر آجیل ها و میوه های خشک برای مدیریت وزن، بسیار توصیه می شود.
پسته از آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی مانند لوتئین و زآکسانتین تشکیل شده است. مطابق با تحقیقات انجام شده توسط چند دانشگاه معتبر ایالات متحده این نوع آنتی اکسیدان ها در کاهش احتمال ابتلا به بیماری تباهی لکه زرد یا AMD که به سن افراد وابسته است، در سالمندان کمک می کنند. پسته را می توان به همراه سبزیجات برای افزایش عرضه لوتئین و زآگزانتین در نظر گرفته شوند.
روغن های طبیعی موجود در پسته دارای خاصیت نرم کنندگی فوق العاده ای هستند که پوست را مرطوب می کنند و از خشکی شدید محافظت می کنند. چربی های اشباع موجود در پسته به عنوان روغن حامل عالی عمل می کنند و همچنین به طور سنتی در ماساژ درمانی سنتی و همچنین آروماتراپی (رایحه درمانی) مورد استفاده قرار می گیرد. آنتی اکسیدان های قدرتمندی مانند ویتامین های E و A در حفظ ساختار سلول های پوست کمک می کنند تا پوست ماندگار و جوان تر شود. علاوه بر این ، کل روند پیری پوست را کاهش می دهد و همچنین به جلوگیری از بروز چین و چروک ، خطوط ریز و همچنین لکه های سنی کمک می کند. علاوه بر این، ویتامین E دقیقاً مانند یک ضد آفتاب طبیعی برجسته است که پوست را از اشعه UV جدی خورشید محافظت می کند و احتمال ابتلا به سرطان پوست را کاهش می دهد.
فواید سلامتی پسته فقط برای حفظ سلامت قلب محدود نمی شود. مصرف پسته به تقویت سلامت چشم نیز کمک می کند. پسته ها از کاروتنوئیدها تشکیل شده اند که ثابت کرده اند دقیقاً از چشم در برابر بیماری های چشمی مرتبط با سن مانند آب مروارید، محافظت می کنند. هر زمان که غذاهای غنی از کاروتنوئید و همچنین تنقلاتی مانند پسته در رژیم غذایی وجود داشته باشد، احتمال آسیب به شبکیه چشم که با افزایش سن رخ می دهد را به حداقل می رسد. بنابراین، اگر از حفظ بینایی تیز خود نگران هستید، هر روز پسته چند دانه پسته بخورید.
یکی از خواص سلامتی پسته این است که یک آجیل عالی برای بدست آوردن فیبر رژیمی است که به هضم یکنواخت مواد غذایی کمک می کند. یک 1 اونس یا 30 گرم پسته حاوی حدود 3 گرم فیبر غذایی است، که بیش از حد کافی برای به گرفتن دستگاه گوارش شما که در ظرفیت بهینه کار می کند.
مطابق تحقیقات انجام شده توسط متخصصان، پسته به طور قابل توجهی بر تمایل جنسی در مردان تاثیر می گذارد. تحقیقات نشان می دهد که آن دسته از افرادی که به مدت سه هفته هر روز حدود 100 گرم پسته مصرف می کردند، عملکرد نعوظ خود را حدود 50٪ افزایش داده و این به اثبات رسیده است.
حتی پوست پسته حاوی مقدار قابل توجهی آنتی اکسیدان است. محققان دانشگاه تربیت مدرس تهران این توانایی را داشتند که به طور مؤثر خواص آنتی اکسیدانی پسته را شناسایی کرده و همچنین این خواص را به مواد غذایی دیگر اضافه کنند. آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد را که بلافاصله بعد از متابولیسم سلولی در بدن ایجاد می شوند، خنثی می کنند و ممکن است باعث ایجاد شرایطی مانند سرطان و بیماری های قلبی شوند.
یکی از مهمترین مزایای سلامتی پسته، عملکرد آنها در مدیریت دیابت است. در افرادی که مبتلا به دیابت هستند، قندها با پروتئین ها پیوندهای نامناسبی ایجاد می کنند و سپس آنها را برای بدن بی فایده می کند. این فرآیند به عنوان گلیکاسیون شناخته می شود. آنتی اکسیدان های موجود در پسته در پایین آوردن فرایند گلیکاسیون کمک می کند و بنابراین می تواند به مدیریت دیابت کمک کند.
نوع، کیفیت بالا و خندان طبیعی پسته احمد آقایی کشیده و خوش طعم در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس همیشه استقبال می شود. هر چند که ترکیب آن با احمدآقایی آبخندان نیز در کشور هایی با بازارهایی که تناژ در اولویت است (کشور های در حال توسعه یا درخواست حجم بالا مانند روسیه و چین) نیز فروخته می شود.
پسته یکی از معدود آجیل هایی است که حاوی بیشتر مواد مغذی مورد نیاز برای سلامتی کامل انسان می باشد. پسته شامل مواد مغذی مانند کربوهیدرات ها، پروتئین ها، چربی های مفید، فیبر غذایی، فسفر، پتاسیم، تیامین (ویتامین B1)، ویتامین B6، بتاکاروتن، لوتئین و همچنین کلسیم، آهن، منیزیم، روی، مس، منگنز، ویتامین C، ریبوفلاوین، نیاسین، اسید پانتوتنیک، فولات، ویتامین E ، ویتامین A و همچنین ویتامین K می باشد. تمام این مواد مغذی باعث می شود که پسته برای سلامتی بسیار مفید باشد. جدول زیر ارزش غذایی پسته احمد آقایی در هر 100 گرم را ارائه می دهد.